Du leste det her først

Allerede 5. desember 2008 kom Sarpefans.no med en spådom som bør oppfriskes nå før sesonginnspurten.

5. plassen gir kvalifisering til Tippeligaen 2010. Vi kan jo spekulere i at Sarpsborg Sparta er med og kniver om en kvalikplass før bortekampen mot Moss 4. oktober. Umiddelbart før Melløs-kampen møter sarpingene nemlig svake Alta, Stavanger og Løv-Ham. Det kan bli folkevandring på E6 innover til Moss i oktober. Skulle mirakelet skje på Melløs at det igjen blir poeng, venter Hønefoss (h), Kongsvinger (B), HamKam (H) og Haugesund (B) i de 4 siste kampene. Steintøft. Et realistisk tips er derfor at Sarpsborg Sparta er med og kniver om kvalikplassen hele året men klapper sammen i oktober og ender på nedre halvdel. Men tross alt: Det er en utrolig mye koseligere sesong enn å ligge i bunnen hele vårsesongen, for å karre seg sakte oppover!

Nå er vi der, men uventet nok er det så kort ned til nedrykk at kampene mot «svake Alta, Stavanger og Løv-Ham» også må vinnes for å sikre plassen. Da kommer nemlig superfinalen som kan ende med svært få poeng på de siste fem kampene. På den annen side: Med god innsats i de tre neste kampene har Sarpsborg opprykket i egne hender – for da kan man jo passere topplagene ved å vinne sekspoengskampene mot Hønefoss, Kongsvinger og Haugesund.

Fossefallets Raymond Haugen har også et interessant poeng før de siste åtte kampene: Vi skal ha 4 bortekamper mot lag vi tok 12 poeng mot hjemme, og 4 hjemmekamper mot lag vi tok 0 poeng mot borte.

Reklame

2 tanker om “Du leste det her først

 1. pk

  Jeg skjønner ikke helt hvorfor 08 skulle klappe sammen nå. Laget har vist seg meget robust, og selv med en rekke utskiftinger på grunn av skader og salg, fortsetter det fine spillet og de gode resultatene. Det vitner om et organisert lag, der spillere kjenner sine roller og utfører dem.
  Jeg er klar over at Hønefoss, Kongsvinger og Haugesund blir leie motstandere, men samtidig er det ingen grunn til at vi ikke skulle slå de lagene så lenge vi hadde rimelig kontroll på Sogndal borte. Det er ikke mange poeng som skiller fra 1. til 5. plass, noe som viser at lagene stort sett er jevne og at det er de som har dagen som stikker av med poengene.
  Jeg tror faktisk 08 er godt nok til å hevde seg helt i toppen i år, men noe opprykk tror jeg ikke det blir, like lite som det blir en kamp mot nedrykk i oktober.

 2. Sarping

  Poeng på Melløs er ikke lenger noe mirakel. Vi har tre strake seire mot Moss (målforskjell 11-3), har samlet 6 poeng mer enn dem hittil i år og har et noe bedre lag. Det blir selvfølgelig et vanskelig oppgjør med tanke på prestisjen, hjemmeformen MFK viser om dagen osv… men Moss har absolutt svakheter vi kan utnytte, og jeg blir ikke overrasket om vi slår dem igjen. HamKam burde forresten ha leda med to mål før Moss gjorde sitt første her om dagen.
  KIL og Haugesund borte blir de tøffeste utfordringene, vil jeg tro. Men ingen lag skiller seg voldsomt ut i år, og vi har poengsjanser også her. Selv om jeg selvfølgelig vil holde hjemmelagene som favoritter.
  HamKam er gode på sitt beste (som i de første 30 min hjemme mot Sogndal da det var klasseforskjell), men de evner kun å hente fram dette unntaksvis. Får de kampen inn i sitt spor (fysisk spill) har de gode poengsjanser på stadion, men gutta har lenge vært flinke til å spille på sine egne premisser, uavhengig av motstander og hjemme-/utebane. Spiller laget opp mot sitt beste, med stor kollektiv innsats, hurtig spill langs bakken og god bevegelse bør man faktisk vinne. HK mangler en del fart og står dårlig til motstandere som spiller slik (noe vi bl.a. så i store deler av kampen HamKam – S 08 i våres..).
  Hønefoss er også et lag vi kan ta hjemme. Tror det blir noe vanskeligere enn HK, men i bunn og grad har de noen fellestrekk mht svakheter osv.

  Før innspurten har Sarpsborg dessuten trolig både Berge, Thu, Røn og Mathisen tilbake igjen. Med Røn tilgjengelig mener jeg at vi har en veldig god 1.divisjonsmidtbane der spillerne kompletterer hverandre på en god måte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s