Soleklart topplag i over ett år

Siste_33Sarpsborg 08 har nå spilt som et topplag i over ett år. Bare fire motstandere har plukket flere poeng i Adeccoligaen på de siste 33 kampene.

At Sarpsborg 08 har ligget under nedrykksstreken store deler av sesongen er nesten ubegripelig når man ser på klubbens resultater:

• I fjorårets høstsesong tok bare Sogndal flere poeng i Adeccoligaen enn Sarpsborg av årets motstandere
• Sarpsborg var tabelljumbo i april, men fra mai og utover har bare Sogndal og Hønefoss plukket flere poeng

Som tabellen viser er Sarpsborg soleklart ett av de fem beste lagene i Adeccoligaen om vi ser høstsesongen i fjor og årets sesong under ett. Lagene som spilte i andre divisjoner i fjor er satt opp nederst da dette ikke blir helt sammenliknbart.

Femteplassen i Adeccoligaen gir bortekamp mot nr 14 i Tippeligaen. Vinneren av denne ene kampen går videre til playofffinaler over to kamper mot vinneren av kampen mellom nr 3 og nr 4 i Adeccoligaen. Sogndal, Hønefoss og Haugesund virker sikre på Topp 5-plassering, mens Kongsvinger og særlig Tromsdalen viser klare svakhetstegn. De hardeste konkurrentene om 5. plassen er nok utvilsomt HamKam og Bryne.

Poengtrekk og en elendig sesongstart til tross: Fullfører Sarpsborg de siste 13 kampene slik man nå har spilt i 33 kamper, er det ingen som kan nekte Sarpsborg en spektakulær opprykkskamp mot enten Bodø/Glimt, Lillestrøm, Strømsgodset, Fredrikstad, Sandefjord, Aalesund eller Vålerenga sent i høst!

Da fylles vel både fire og fem busser med supportere?

Reklame

2 tanker om “Soleklart topplag i over ett år

  1. Per Syversen

    Det er jo såpass jevnt på midten av tabellen i årets Adeccoliga at de 3 poeng som ble fratatt Sarpsborg 08 har gjort hele forskjellen. Uten dette fratrekket hadde Sarpsborg nå vært kun 1 poeng fra kvalikkplass for Tippeligaen og langt fra nedrykk. Flere lag har hatt samme økonomiske skjebne som Sarpsborg 08 og det føles urettferdig at akkurat vi ble rammet av dette fratrekket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s