Dag Morten Wehn: – Stjernen var sistevalget

Dag Morten Wehn er selve symbolet på Spartas styrke. Et bevis på at vi er gullfavoritt. Møt nykommeren fra Trøndelag her!

Dag Morten Wehn er ikke årets snakkisforsterkning – den alle snakker om.
Den prisen går nok til fjorårets Frisk-toppscorer Alexander Larsson.

Wehn er heller ikke stortalentet alle er spente på.
Det må vel være Jonas Djupvik Løvlie.

Og Wehn er ikke i nøkkelrekka alle har størst forventninger til.
Wehn splitter neppe superduoen Malmström/Andersen.

Nettopp derfor er han symbolet på Spartas styrke. For Dag Morten Wehn er en meget god hockeyspiller og forsterkning. Bare tre norske spillere scora mer enn Wehn i serien i fjor – Joakim Jensen, Knut H. Spets og Steffen Thoresen. Wehn scora like mye som Jonas Andersen uten å spille i rekke med Henrik Höglund!

Når Wehn ikke er den første folk tenker på sier det alt om den glimrende bredden både i Spartas stall og årets forsterkninger.

– Dette er et hakk opp i forhold til Stjernen. Jeg håpet at klubber skulle ta kontakt grunnet Stjernens økonomi. Jeg hadde forskjellige tilbud, som å¨bli i Stjernen, gå til Lillehammer, eller bli med Ulf Weinstock videre til en ny klubb. Men når Tore Jobs kom på banen var det ikke noen tvil. Her ser jeg en stor sjanse til å vinne noe. Økonomi var ikke avgjørende, jeg tror nok jeg kunne presset Stjernen lenger på lønn. Jeg var også nærmere å velge Lillehammer enn Stjernen, fastslår Wehn og gnir salt i råtne planker.

Du har vært i en del klubber med pengetrøbbel? Hvordan har det preget karrieren din?
– I Lillehammer fikk vi i hvert fall lønna. Det er ikke kult å ikke få lønn, men det er enda verre når det mangler køller og andre ting. Vi blir uansett påvirka, og tapte vel 4-5 kamper like etter at pengetrøbbelet kom i Stjernen. Sånt er litt av grunnen til at jeg valgte Sparta. Jeg er ganske sikker på at det ikke blir noe tull her. Men er aldri sikker, de sa i Stjernen at de alltid hadde utbetalt lønn der også, forklarer Wehn.

Ikke noe stress, Wehn. Vi har alle blitt lurt på 1. april. Men i noen byer varer 1. april lenger enn andre byer, og ved elveutløpet ligger en av dem.

Hvilken rolle skal du ha i Sparta?
– Jeg er bedre offensivt enn defensivt, og regner med det er offensivt jeg skal bidra. Samtidig fungerer Malmström og Andersen så bra sammen at jeg ikke kan tenke meg at jeg får spille med noen av dem, selv om det hadde vært gøy. Å spille med Larsson hadde også vært gøy. Bakover på banen vil jeg gjerne spille med Elofsson, men det vil nok samtlige av gutta. Men stallen er full av bra spillere, så uansett rekke blir dette bra. Jeg håper bare jeg blir plassert i en spillende rekke.

Hvordan har starten vært og hva tror du om sesongen?
– Her er det harde istreninger. Det er høyere tempo enn før, dette har jeg bare opplevd på landslaget. Det er veldig bra. Vi blir ikke dårlig trent av å være her i Sparta. Vi har et bra nok lag til å vinne serien, og kan vel hente forsterkninger hvis det trengs. Det er en ledig plass på utlendingskvota i hvert fall, påpeker trønderen.

– For NM-gull avgjør skader mer, men med bred stall og hjemmefordelen skal vi ha muligheter og der.

Kremt, kremt. Vi rota oss bort åtte ganger i Amfi’en i fjor. Vi tapte to ganger for VIF og Lørenskog, 1 gang mot Stjernen, mens Frisk, Furuset og Storhamar også fikk med seg poeng.

– Vi skal vel egentlig ikke tape her i Amfien. Da Stjernen vant her skyldtes det backfeil på Sparta. Lørenskog har en veldig gjennomført spillestil.

Wehn gikk hockeygymnas på Lillehammer og var ingen barnestjerne. De sesongene han fylte 20 og 21 ble det totalt fattige 4 poeng på totalt 39 eliteseriekamper. Men i TIKs horrible avskjedssesong klinte han til med 35 poeng, og i Stjernen høynet han til bunnsolide 42 poeng på 45 kamper.

– Jeg har lyst til å prøve å spille i utlandet, men Sparta er en klubb hvor det kan åpne seg, selv om jeg kanskje skulle vært 21 og ikke 24. Jeg drar ikke til utlandet for å dra, så det må være en toppliga hvis det skal være aktuelt.

Ny TV-avtale? – Det blir et løft. Jeg håper på mer hockey også på vanlig TV2 når de uansett skal produsere bilder.
Beste supportere? – Det er bra trøkk her. Stavanger er nærmest. Lillehammer kommer seg, men mangler kanskje litt på syngende supportere.
Beste hall?– Den beste hallen er OL-Amfien, der er alt profesjonelt.
Sivilstatus og hobbyer?– Samboer og skole. Er ganske altetende på TV og sport. Ellers blir det en lunsj på Pizzanini med gutta på laget, og privat har jeg vært mest sammen med Larsson til nå.
Årets ferie?– I ferien var jeg hjemme i Trondheim og i Bulgaria med dama.

# 17 Dag Morten Wehn
24-årig forward fra Trondheim
Økonomistudent i Halden
183 cm og 96 kg
104 poeng på 203 eliteseriekamper
175 utvisningsminutter

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s