Niklas Roest: ­­– Sjur er tøffere med oss

Niklas_RoestTøffingen Niklas Roest (22) er kåret til Årets Sluttspillkonge av Spartas supportere! Nå skamroser han Spartas nye trener, og sender et spark i retning Stjernen.

– Å bli Årets sluttspillkonge står veldig høyt, for det er kåret av folk som ser hver match. Veldig postitivt at de som heier synes du har gjort en bra jobb, sier Niklas Roest, som har vokst for hvert år i Sparta-drakta.

Årets sesong
– Kan ikke være skuffa med sesongen når vi vinner noe som byen ikke har gjort på 20 år. Før jeg kom var det mye 5. plasser. Også kvartfinalene og semifinalene i sluttspillet må vi være fornøyd med, men så låste vi oss i 2-3 finaler, og det ødela alt, konkluderer Roest.

Roest har ingen tro på teorien om at feilen var at det ble for lenge mellom semifinalene og finalene.
– Tror ikke vi skulle hatt en treningskamp før finalene, men vi burde trent hardere. Vi ville nok vært redde for å risikere skader i en treningskamp. Med Sjur Robert vet jeg at vi får hard trening! Det er ganske stor forskjell på Sjur og Roffe. Sjur er mer intensiv. Det er ikke det at han krever mer enn Roffe, men det er mer trøkk på treningene. Han er også positiv for de yngre spillerne. Sjur er typen som gir konstruktive tilbakemeldinger selv om du bare har hatt tre bytt i en match. I debutsesongen tok Sjur mot meg veldig bra. Det er også taktiske forskjeller på trenerne, men det blir litt for omfattende å gå inn på.

Sommertreningen
Manglerud-gutten Roest har gjort sarping av seg og er meget positiv til Spartas måte å drive sommertrening og lagbygging på.
– Laget er satt. Sparta skal være stolte av at Oslo-spillere vil hit i stedet for til VIF. Sparta signerer spillere tidlig og får de nysignerte spillerne fra Oslo ned hit flere ganger i uka allerede nå på våren. En del er i utlandet nå, men en kjerne er her og trener, deriblant Elofsson, Tengvert, Hermansson og Wehn. I andre klubber møter man en helt ny gjeng med spillere for første gang 1. august.

Når det kommer til trening er årets ferie definitivt over for hockeygutta.
– Vi har tre uker fra hverandre tidlig i juni, og jeg skal til Kroatia med dama og familien hennes. Jeg har allerede sjekket om det er vekter der nede, for det blir tester når vi kommer tilbake fra ferien.

Etter årets sesong måtte Roest ta farvel med to av sine beste venner i Sparta – reservekeeper Lars Haugen og Sverige-proff Martin Røymark.
– Sportslig forstår jeg at de drar. Man må jo takke ja til en av Europas beste klubber. Og Haugen fikk ikke tillit, men er visst lovet å bli førstekeeper i Lørenskog, og da må også han dra. Det er også et sportslig tap for Sparta, et av de største talentene og beste norske keeperne. Det er også tungt utenomsportslig at de drar. Vi satt alltid sammen i garderoben. Har kjent Haugen siden 14-årsalderen og Røymark siden jeg lærte å stå på skøyter. Men, vi holder kontakten! Samtidig kommer det nye spillere inn som jeg kjenner fra før – Glenn Jensen og Christopher Henriksen, sier Roest.

Framtida i Sparta
Selv om Roest har blitt seriemester og sluttspillkonge er han fortsatt sulten på hockeybanen!
– Målet mitt er å prøve å bli bedre. Jeg vet at jeg ikke er det største talentet som har satt sine bein på en hockeybane, men når jeg begynte i 4. rekka og har endt i 1. rekka må jeg vel ha gjort noe riktig. Jeg er en rollespiller. Samtidig ønsker jeg jo å bidra og spille offensivt. I M/S spilte jeg mye powerplay og var vel blant de tre beste poengplukkerne i klubben. Det er ikke vanskelig å produsere i den rollen, men når jobben er å unngå baklengs begrenser det seg. Heldigvis blir det mer tid til å knuffe da, sier Roest med et smil.

Her gir Niklas noen kommentarer om et par nykommere han kjenner fra før:
Christopher Henriksen: – Veldig offensiv og sterk back som trenger tillit i PowerPlay. Blitt bedre defensivt og har bra høyde, men bør legge på seg for å bli landslagsback. Kan minne litt om Jonas Elofsson.
Jonas Djupvik Løvlie: – Fire år yngre enn meg. Minner om Frøshaug. Stor, med en rolig spillestil, bra teknisk og smart spiller som kan bli vår neste eksport. Men det blir debutåret hans i eliteserien, så vi må gi han tid. Bra av Sparta å signere han.

Juniorhockey er noe Niklas Roest er veldig engasjert i. Som gammel Wang-elev er han vel kvalifisert for å mene noe om debatten St. Olav versus Wang/Stjernen.
– Wang Oslo var veldig bra, for der plukket vi de beste fra en rekke forskjellige klubber i Oslo. Her nede mener jeg bestemt at St. Olav har det beste tilbudet, sammenliknet med å begynne på måtte begynne på Stjernen for å få lov til å gå på Wang i Moss. Da er det faktisk bedre å begynne på Wang i Oslo! Det fine med Wang Oslo er at de utvikler spillere, og vektlegger ikke det å bygge et lag slik som NTG gjør, og som det virker at Stjernen/Wang forsøker å kopiere nå.

– Jeg håper et par nye juniorer spiller seg inn på laget i år. Alle på andrelaget har muligheten, men det er et vanskelig nåløye når Sparta er et topplag. Det står på juniorenes hoder også. De må takle overgangen fra poengproduksjon i juniorhockeyen til fjerderekkespill på A-laget. Det er mange eksempler på at det langt fra er den beste junioren som lykkes på A-laget.

22-åringen Niklas Roest fra Oslo er 175 cm og 80 kg, og har 177 kamper, 55 poeng og 342 utvisningsminutter i eliteserie og NM-sluttspill.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s